Kaffe fra Costa Rica – Las Lajas
100,00 kr. – 350,00 kr.
Kaffen fra Las Lajas er en white honey kaffe og har en rund og fyldig sødme, lav syre og en stor mundfylde. Den smager af karamel og kakao.
Kaffen er dyrket på marker i 1400 – 1600 moh. og består primært af sorterne Catuai, Caturra og Villalobos.
Kaffen er i hele bønner.
Mere info om kaffen herunder.
Kaffen
En eksperimentel succes!
Francisca og Oscar Chacón ejer gården og mikro vådmøllen Las Lajas i Sabanilla de Alajuela, Central Valley i Costa Rica.
De var blandt pionererne indenfor dyrkning og efterhøstbehandling af kvalitetskaffe i Costa Rica. Efter et jordskælv i 2008 under kaffehøsten blev gården afskåret fra strøm og adgangen til frisk vand blev også begrænset i lange perioder. Familien var derfor tvunget til at eksperimentere med forskellige former for natural kaffe og de opnåede hurtigt international anerkendelse for resultatet af dette arbejde. De var derfor også blandt de første til at eksportere natural kaffe af højeste standard fra Costa Rica.
Den her kaffe har været igennem en såkaldt white honey efterhøstbehandling. Familien har efter høsten valgt bærrene med den største sødme fra og behandlet disse for sig selv. Skind og frugtkød er blevet fjernet mekanisk og bærrene er derefter spredt ud på overdækkede terrasser, hvor de har tørret i 4 dage. Derefter hviler de i først bunker og dernæst sække inden de sendes til os.
Kaffen er dyrket på marker i 1400 – 1600 moh. og består primært af sorterne Catuai, Caturra og Villalobos.
Kaffen fra Las Lajas har en rund og fyldig sødme, lav syre og en stor mundfylde. Den smager af karamel og kakao.
Hvis du er på udkig efter en anden type kaffe, så kan du se hele vores udvalg her.