Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Vi holder lukket indtil mandag d. 29. april.

Kaffe fra Thunguri, Kirinyaga, Kenya
  • IMG_1822

Kaffe fra Thunguri, Kirinyaga, Kenya

Fra: 99,00 DKK

Thunguri er en kaffe med en god, balanceret sødme og smagsnoter af hindbær og rabarber. Sødmen balanceres fint af en frisk syrlighed, som gør kaffen meget forfriskende og læskende.
Kaffen er i hele bønner.

Ryd

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Bær, bær og sødme.

Thunguri er et klassisk eksempel på en kaffe fra Kirinyaga regionen. Smagen er præget er tydelige bærnoter af hindbær og den har en høj sødme som underbygges fint af kaffens lette, men forfriskende syre.

Det er faktisk mest på syren at denne kaffe adskiller sig fra de øvrige Kenya kaffer, som vi har haft; på Thungurien er syren lidt lavere og mere afdæmpet i sit udtryk, men dog stadig klar.

Bønderne som er medlemmer ved Thunguri vådmøllen dyrker primært kaffe af sorterne SL-28, SL-34 og en mindre del af Batian og kaffen vokser i højder mellem 1600 moh til 1800 m.o.h.

Kaffen er høstet først i december 2017 og er en traditionel vasket Kenya , som er tørret på højborde.

Farmen

Thunguri, Kirinyaga, Kenya 2018.

Vi har aldrig tidligere købt kaffe fra Kirinyaga regionen og dermed er det også første gang vi har købt kaffe fra Thunguri vådmøllen. Thunguri er en del af Kibirigwi kooperativet, som pt. består af 8 mindre vådmøller.

Vi er glade for også nu får mulighed for at præsentere en kaffe fra Kiriyaga regionen, som ligger på Mount Kenyas syd- og sydøstlige side. Det er helt sikkert et område, som vi vil udforske meget mere i fremtiden pga. stedets fremragende klassiske frugtrige Kenya kaffer.

Thunguri er grundlagt i 1958 og de har de seneste år arbejdet målrettet på at forbedre plukningen og eftersorteringen af kaffebærerne. De dyrker primært de klassiske sorter SL-28 og SL-34, med også en mindre andel af Batian.

I tidligere år har jeg også smagt nogle af kafferne fra Kibiriwi kooperativet, primært fra Nguguini, Mukangu og Thunguri, og der har været en tydelig kvalitetsforbedring de seneste 2 år.

Vi håber på at kunne tilbyde flere forskellige Kenya kaffer næste år, så jeg ser meget frem til at besøge dem igen i 2019 og følge den udvikling, der er igang.