Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Kaffe fra Finca El Marcelo, Cauca, Colombia
  • IMG_3690

Kaffe fra Finca El Marcelo, Cauca, Colombia

94,00 DKK350,00 DKK

Denne kaffe fra Finca El Marcelo er en virkelig lækker vasket Castillo kaffe fra Cauca regionen i Colombia.
Kaffen har en tydelig krydret sødme og masser af smag af modne røde æbler og mørk karamel. Den er blød og rund i mundfylden.
Kaffen er i hele bønner.

Clear

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Castillo kan godt!

Finca El Marcelo i Cauca regionen i Colombia ejes af Armel Moncayo. En del af hans gård bliver brugt til eksperimenter med nye kaffesorter – vores kaffe er en af sorten Castillo. Sorten er de seneste år blevet meget udbredt i Colombia pga. sin høje resistens mod forskellige plantesygdomme.

Oftest giver Castillo ikke lige så spændende kaffer, som nogen af de klassiske colombianske sorter, men årets høst hos Armel viser, at den under de rigtige forhold kan være helt fantastisk.

Kaffen er sød, har en stor afrundet mundfylde og masser af smag af modne æbler og karamel.

Det er en vasket kaffe, som på traditionel colombiansk vis er mekanisk tørret i 9 dage.

Farmen

Finca El Marcelo, Cauca, Colombia.

Vi har haft flere kaffer fra Cauca regionen i Colombia og selvom det ikke er Colombias mest kendte region, så kommer der stadig flere spændende kaffer ud herfra.

Her i den sydvestlige del af Colombia ligger Armel Moncayos gård El Marcelo. Den ligger højt placeret i landskabet i 2100 moh. Armel har specialiseret sig i at have mange forskellige utraditionelle sorter, som er adskilt fra hinanden på nøje udvalgte marker – en slags pomet for nye og eksperimenterende sorter i Colombia.

De producerer næsten udelukkende vaskede kaffer på gården. Når bærrene er plukket, så fermenterer de i ca. 20 timer inden de bliver afskindet og vasket. De bliver vasket flere gange for at rense dem helt, hvorefter kaffen tørfermenterer i 12 timer. Til sidst tørres kaffen mekanisk i mellem 7 og 10 dage. Undervejs i tørringen bliver kaffen også håndsorteret for at sikre, at alle defekter bliver fjernet.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP