Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Kaffe fra Fazenda Sertão, Minas Gerais, Brasilien
  • IMG_1803

Kaffe fra Fazenda Sertão, Minas Gerais, Brasilien

94,00 DKK350,00 DKK

Fazenda Sertão er på mange måder indbegrebet af hvordan en rigtig god natural kaffe fra Brasilien skal smage.
Kaffen har en behagelig og afstemt smag af hasselnød som balanceres virkelig godt af de fine noter fra kirsebær og blåbær. Den milde syrlighed og den store klassisk brasilianske sødme er et perfekt match.
Kaffen har en meget rund og behagelig mundfylde.
Kaffen er i hele bønner.

Clear

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Brasilianer i balance.

Fazenda Sertão er på mange måder indbegrebet af hvordan en rigtig god natural kaffe fra Brasilien skal smage.
Kaffen har en behagelig og afstemt smag af hasselnød som balanceres virkelig godt af de fine noter fra kirsebær og blåbær. Den milde syrlighed og den store klassisk brasilianske sødme er et perfekt match. Kaffen har en meget rund og behagelig mundfylde.

Der er ikke tale om en enkeltmarkskaffe, men derimod tale om en udvælgelse af de bedste bønner af sorten Yellow Bourbon fra flere separate marker tilhørende Fazenda Sertão. Som navnet antyder, så er Yellow Bourbon ikke røde, når de modner, men derimod gule. Bønnerne er manuelt sorteret fra den normale plukning og derefter behandlet for sig, som et enkelt parti.

Kaffen er en natural kaffe, hvilket vil sige at kaffebønnerne er bredt ud til tørring på store terrasser uden at man først fjerner frugtkød og -skind. Udfordringen med at producere natural kaffer er at de næsten altid bliver overfermenteret, men i dette tilfælde har Isidro familien lykkedes med en kaffe, som på glimrende vis fremhæver kaffens sødme og fylde.

Farmen

Fazenda Sertão, Minas Gerais, Brasilien.

Fazenda Sertão ligger i et af Brasiliens største kaffedistrikter, Carmo de Minas. Det er et meget bjergrigt område, hvilket Isidro familien har fomået at udnytte optimalt. Kaffen dyrkes på den højest beliggende del af gårdens marker for at sikre en tæt på optimal indstråling af sol til alle træerne og naturlig ventilation. På den måde opnår de en mere ens modning af kaffebærerne på træerne og dermed også en bedre kvalitet.

Fazenda Sertão er startet som en klassisk brasiliansk kaffefarm med fokus på kvantitet, men i de senere år er de begyndt også at fokusere på kaffe af virkelig høj kvalitet. Det er en indsats, som virkelig har båret frugt og de sidste 3 år, hvor vi har smagt kaffen og fulgt udviklingen, er kvaliteten kun blevet bedre.

De dyrker primært sorterne Catuai, Typica, Red Bourbon og, som i dette tilfælde, Yellow Bourbon.