Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Kaffe fra Fazenda Furnas, Minas Gerais, Brasilien
  • IMG_1803

Kaffe fra Fazenda Furnas, Minas Gerais, Brasilien

94,00 DKK350,00 DKK

Fazenda Furnas er på mange måder indbegrebet af hvordan en rigtig god natural kaffe fra Brasilien skal smage.
Kaffen er meget balanceret med smag af ristet hasselnød og mælke chokolade.
Den har milde noter af kirsebær og en fint afstemt frugtsødme. Det er en natural kaffe, som især udmærker sig ved at være meget velbalanceret og have en rund og blød mundfylde.
Kaffen er i hele bønner.

Clear

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Sød og blød brasilianer.

Kaffen fra Fazenda Fournas i Brasilien er ny i vores sortiment og vi er så glade for endelig at have fået den på hylderne. Kaffen er meget balanceret med smag af ristet hasselnød og mælke chokolade. Den har milde noter af kirsebær og en fint afstemt frugtsødme. Det er en natural kaffe, som især udmærker sig ved at være meget velbalanceret og have en rund og blød mundfylde.

Det er ikke en enkeltmarkskaffe, men i stedet en udvælgelse af de bedste bønner af sorten Yellow Bourbon fra flere af Rinaldo de Castros bedste marker. De gule bønner er manuelt sorteret fra efter dagens plukning og derefter behandlet for sig, som et enkelt parti.

Kaffen er en natural kaffe, hvilket vil sige at kaffebønnerne er bredt ud til tørring på store terrasser uden at man først fjerner frugtkød og -skind. Udfordringen med at producere natural kaffer er at de næsten altid bliver overfermenteret, men i dette tilfælde har Rinaldo lykkedes med en kaffe, som på flot vis fremhæver kaffens sødme og fylde.

Farmen

Fazenda Furnas, Minas Gerais, Brasilien.

Fazenda Furnas ligger, som de fleste af vores brasilianske kaffer, i Brasiliens legendariske kaffedistrikt, Carmo de Minas. Gården er ejet af Rinaldo de Castro. Han er opvokset på en kaffeplantage, og de første år efter at han overtog driften fra sin far dyrkede han kaffe af en langt lavere kvalitet end han gør i dag. Da Rinaldo fik øjnene op for kvalitetskaffe og besluttede sig for kun at satse på det, solgte han familiens gård og købte i stedet en anden gård, med et langt større potentiale for at dyrke højkvalitetskaffe.

Det var et kæmpe sats af Rinaldo, men når man smager kafferne fra Fazenda Furnas i dag, så er man ikke i tvivl om, at han valgte rigtig. Rinaldo har været en af pionererne i bestræbelserne på at omstille dele af den brasilianske produktion til at satse på kvalitet fremfor kvantitet. Han er adskillige gange blevet anerkendt for dette, ligesom hans kaffer også flere gange har været i top til den Brasilianske Cup of Excellence.

På Fazenda Furnas dyrkes der mange forskellige sorter, men af de sorter, som modner med gule bær, dyrkes der Yellow Bourbon, Yellow Catucai og Yellow Catuai.

De fleste af kafferne produceres som natural kaffe, men udvalgte plukninger bliver i stedet behandlet som Pulped Natural, hvor frugtskindet og noget af frugtkødet først fjernes inden bærrene fermenteres. På billedet herunder er det en Natural kaffe, hvor kernerne fermenteres med både frugtskal og -kød intakt.





HAR DU BRUG FOR HJÆLP