Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Kaffe fra Cerro de Jesus, Nicaragua
  • IMG_2170

Kaffe fra Cerro de Jesus, Nicaragua

94,00 DKK350,00 DKK

La Reforma fra Finca Pena Roja har en medium sødme og en tydelig smag af lys chokolade. Super klassisk Guatemala, men til gengæld så adskiller den sig med sine frugtnoter såsom honningmelon og sin fine grape lignende syre. Det er en meget velbalanceret kaffe, som dog er til den lidt lettere side.
Kaffen er i hele bønner.

Clear

Varenummer (SKU): CEJU Varekategori:
000

Kaffen

Karamel og frisk

Kaffen fra Cerro de Jesus er vores første kaffe fra Nicaragua og det er ligeledes første gang at vi har haft kaffe af sorten Tekisic, som tilhører Bourbon-familien. Til gengæld er det ikke sidste gang!

Kaffen er afskindet og tørfermenteret i 36 timer, hvorefter den er vasket og tørret i skyggen på store beton terasser. Tørringsprocess der har varet 15 dage.

Kaffen er ristet, så den er sød og med en stor mundfylde. Den har en meget behagelig smag af lys karamel og nogle meget fine lette lime noter til at balancere sødmen.

Farmen

Cerro de Jesus, Nueva Segovia, Nicaragua.

Cerro de Jesus er en stor privat ejet kaffefarm beliggende i den vestlige del af Nicaragua ganske tæt på grænsen til Honduras.

Farmen er på omkring 700 hektar, hvoraf de 300 hektar er kaffe. Der dyrkes primært sorterne Caturra, Catuai, Maracaturra, Catimor og som i dette tilfælde Tekisic.

Tekisic er en Bourbon variation, som blev udviklet i 1970’erne. Den er mest kendt for sine gode smagsmæssige egenskaber, men den dyrkes i særligt ofte, da den også er meget modtagelig overfor sygdom.

Størstedelen af markerne ligger omkring Nicaraguas næsthøjeste punkt på ca. 1850 meter. Det parti vi har købt er dyrket i højder mellem 1200 og 1450 moh. De resterende 400 hektar af Cerro de Jesus er primært udlagt til skov.

Hvis du kunne tænke dig at smage den, så skal du ikke vente for længe. Der et tale om en mikrolot og det vil derfor også kun være til salg i kort tid.