Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Kaffe fra Ambela, Guji, Etiopien
  • IMG_1810

Kaffe fra Ambela, Guji, Etiopien

99,00 DKK375,00 DKK

Aricha har masser af smag af hvid chokolade samt nogle helt fantastiske florale noter som gør den uhyre interessant og delikat. Den har en let syre og en høj mundfølelse, som gør den meget cremet og blød.

Clear

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Jasmin og blomster.

Guji kaffen fra Ambela er en bombe af smagsindtryk. Den har masser af smagsnoter fra appelsin og lime samt nogle helt fantastiske florale jasmin noter som fint underbyggede det delikate indtryk. Den har en let syre og en meget høj mundfølelse, som gør den meget cremet og blød.
Kaffen består primært af de klassiske Bourbon og Typica sorter som er dyrket i ca. 2100  moh.
Det er en 100% vasket kaffe, hvor man også har kvalitetssorteret kaffen i vaskekanalerne. Kaffen er tørret i 12 dage på traditionelle afrikanske tørreborde. Under tørringen er kaffen gentagne gange blevet håndsorteret for at sikre den optimale kvalitet.

Farmen

Aricha, Yirgacheffe, Etiopien.

Aricha er ikke en kaffefarm, men derimod en vådmølle hvor mange mindre bønder indleverer deres kaffebær. Der er ca. 700 bønder, som indleverer kaffe til møllen.
Aricha ligger i landsbyen Edido ikke langt fra Yirgacheffe by og den ligger dermed midt i Etiopiens mest legendariske kaffeområde. På møllen har man arbejdet meget systematisk med at forbedre kvaliteten og man har ydet en ekstra indsats både med hensyn til sorteringen af de plukkede bær, men også med hensyn til at sikre hjælp og vejledning til de mange bønder, så de kan forbedre både dyrknings – og plukningsteknikker.


Kaffebønderne i området dyrker primært de traditionelle arabica sorter, som stammer fra Etiopien, men man er også begyndt med en mindre andel af nye sorter for at sikre en højere spredning i biodiversiteten.
Kafferne fra Aricha er generelt kendetegnet ved at være meget komplekse og søde med mange florale noter, men også med en stor mundfylde. De har også ofte en høj viskositet, som gør dem meget cremede.