Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Filterkaffe fra La Reforma, Finca Pena Roja, Guatemala
  • IMG_0507

Filterkaffe fra La Reforma, Finca Pena Roja, Guatemala

Fra: 94,00 DKK

La Reforma fra Finca Pena Roja har en medium sødme og en tydelig smag af lys chokolade. Super klassisk Guatemala, men tilgengæld så adskiller dem sig med sine frugtnoter såsom honningmelon og sin fine grapelignende syre. Det er en meget velbalanceret kaffe, som dog er til den lidt lettere side.

Ryd

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Lys chokolade og frisk frugt.

Smagsmæssigt minder årets høst fra La Reforma mig rigtigt meget om høsten fra 2015.
Kaffen har en medium sødme og en tydelig smag af lys chokolade. Super klassisk Guatemala, men tilgengæld så adskiller dem sig med sine frugtnoter såsom honningmelon og sin fine grapelignende syre. Det er en meget velbalanceret kaffe, som er til den lidt lettere side. Jeg har aldrig været i tvivl om at de fine og anderledes smagsnoter som vi tit finder i kafferne fra Finca Pena Roja skyldes den enorme sortsvariation, som der er på deres marker. Den her kaffe er fra marken La Reforma, hvor der blandt andet vokser Bourbon, Caturra, Caturai, Gul Nancy, Pacamara og mange flere.
La Reforma starter i 1400 meters højde en af områdets floder og strækker sig op til ca. 1600 m., hvor den slutter lige ved vådmøllen og Guiterrez familiens tørringsterrasser.
Den er plukket sidst i januar måned og færdigtørret dem første uge af februar 2018.

 

Farmen

Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2018.

Den aller første kaffe, som vi købte til at riste selv, kom fra Robins farm Finca Pena Roja. Det var tilbage i 2013 og det er derfor også en rigtig god fornemmelse at vi igen i år har kaffen på hylderne. Jeg har besøgt gården alle de gange jeg har rejst i Guatemala, og det er ingen hemmelighed at jeg elsker at besøge familien Guiterrez og altid nyder godt af deres store gæstfrihed og deres gode humør.

Kaffen i år er fra marken La Reforma, som består af en utrolig stor variation af sorter. Marken rummer alt lige fra Bourbon og Caturra over Caturai til Gul Nancy, hvilket er meget atypisk for de kaffer vi køber. De fleste af vores kaffer består tit kun af meget få sorter, som er rendyrket for at kunne fremhæve specifikke smagsindtryk, men med La Reforma  (og Robins kaffer generelt) er vi gået i en helt anden retning.

Når man har så mange forskellige sorter, så stiller det også meget stor krav til at få kaffebærerne plukket på det helt rigtige tidspunkt, da spredningen i modningstidspunkt er endnu større end normalt. Nogle år plukker familien Guiterrez hver enkelt kaffetræ op til 7 gange i alt i løbet af en hel sæson – det er et kæmpe arbejde, som er enormt tidskrævende og meget dyrt.

Det er en vasket kaffe, som er fermenteret i 3o timer, hvorefter den er vasket endnu engang og til sidst tørret på terrasser i 6 dage.

Jeg har altid ment at Finca Pena Roja har et virkeligt stort udviklingspotentiale, og jeg håber at vi kan få lov til at være med, opleve og smage deres kaffer mange år endnu.

Du kan læse mere om Robin og hans farm her og her.