Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.
Espressokaffe fra Caturra, La Esperanza, Guatemala
  • IMG_0506

Espressokaffe fra Caturra, La Esperanza, Guatemala

Fra: 94,00 DKK

La Esperanzas Caturra har en stor og fyldig sødme med en behagelig afstemt syrlighed, der gør at den er virkelig god til mælkebaserede drikke. Der er tydelige smagsnoter af mørk chokolade og nougat.

Ryd

Varenummer (SKU): N/A Varekategori:
000

Kaffen

Klassisk Guatemala med et twist.

La Esperanza er et glimrende eksempel på alt det bedste som kaffe fra Guatemala har at byde på: Ren og afbalanceret med noter af chokolade samt en behagelig frugtsyre.

Første gang vi cuppede kafferne fra La Esperanza i år var fællesnævnerne for dem stor sødme og noter af chokolade. Det var dog igen i år kaffen fra marken Caturra, som skilte sig mest ud.

Caturra marken består primært af sorterne Caturra (overrakselse ;.-)) og Bourbon og er beliggende i 1400 til 1550 m.o.h. Kaffen håndplukkes selvfølgelig og er en vasket kaffe. Det parti vi har købt af Caturra er fermenteret i 36 timer inden vaskningen. De store vaskekanaler på vådmøllen sikrer en god seperation af de forskellige kvaliteter af bønnerne og er medvirkende til at fremhæve kaffens store renhed. Tørringen foregår på store cement terrasser og partiet er tørret på 7 dage.

Alt dette gør kaffen til en helt klassisk Guatemala kaffe, men smagsmæssigt har den dog lige et ekstra lag. Som ren espresso har den en tydelig smag af mælkechokolade og hasselnødder som på glimrende vis underbygges af kaffens store sødme. Derudover har den en behagelig syre som gør at den fremtræder meget velbalanceret. Når vi drikker den som cappuccino så er det mere smagsnoter af karamelliseret hvid chokolade og modne blommer som er de tydeligste elementer.

 

 

Farmen

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2018.

Det er nu 4. år i træk at vi har købt kaffe fra Herrera familiens gård La Esperanza i Agua Dulce, Guatemala.
Ligesom de foregående år har vi igen købt kaffe fra marken Caturra. Jeg har cuppet og smagt kafferne fra La Esperanza de sidste 7 år og jeg har altid været begejstret for Herreras kaffer – de holder altid et stabilt og højt niveau.

Gården har en helt særlig historie, da den har været forladt og opgivet som kaffeplantage igennem mange år. Derfor har der også været et ekstraordinært stort arbejde at udføre overalt på gården med hensyn til pleje, pasning og optimering.

Hvis du ikke kender historien om La Esperanza, så kan du læse om den og vores forrige besøg her og her.

De sidste par år har der været stort fokus på skyggetræer på markerne. Flere steder var skyggetræerne blevet for store, andre steder var der for mange og nogle steder var det en forkert sort, der var valgt. Don Nayo, som er farmmanager, mente at kaffebærerne på markerne modnede for ujævnt, og i nogle tilfælde for sent, hvilket har givet plukkerne & arbejderne i vådmøllen et meget stort ekstra arbejde med at sortere bærrene.

Det ekstra lysindfald, og den øgede brug af kvælstofbindende sorter til skyggeplanter, gør allerede nu en stor forskel. De sidste 2 år har kafferne fra La Esperanza alle scoret højere point på sødme & renhed end tidligere. Det er fantastisk at se, at det store arbejde også begynder at give resultater i kaffens smag!

Et andet fokuspunkt hos La Esperanza er tørringen af kaffen, når den er blevet vasket. Tørringen er meget vigtig for at sikre kaffens kvalitet og man arbejder nu med at teste forskellige tørringstider og metoder for at vurdere om man skal ændre på sine nuværende metoder. Det er et arbejde vi glæder os meget til at følge.

For mig er La Esperanza indbegrebet af alt det bedste en klassik kaffe fra Guatemala har at byde på. Den har en stor mundfylde og tydelige smagsnoter af mørk chokolade afbalanceret af en stor, ren frugtsødme.