Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Masser af fremskridt

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2019
11. september 2019 Martin Herlak
I Direct Trade, Guatemala

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2019.

For femte år i træk har vi købt kaffe fra Otto Herrera og hans familie, som sammen har gården La Esperanza i Agua Dulce, Guatemala. At besøge Otto og Don Nayo på La Esperanza er altid en af de dage, som man ser mest frem til – for det første producerer de enormt gode kaffer og for det andet, så er der altid sket en masse nyt siden sidst.

De sidste år har Don Nayo, som er farmmanager, stået i spidsen for et enormt arbejde med både at fælde, beskære og plante mere velegnede skyggetræer på markerne og allerede sidste år, begyndte vi at se udbyttet af det. Der har i år været ekstra stor fokus på kvaliteten af de plukkede bær for at sikre en højere ensartethed og en tydeligere seperation mellem de enkelte plukkerunder. Derudover har man fortsat stor fokus på at få tørringen til at forløbe optimalt. La Esperanza har tidligere været en meget, meget stor kaffeplantage, så man har masser af kvadratmeter til rådighed til tørringen, hvilket er et særsyn. Man er aldrig nødt til at gå på kompromis med tykkelsen af de lag kaffen tørres i pga. den store mængde plads, og man har derfor fokuseret på at optimere på de intervaller, hvor med kaffen vendes. Att sammen for at sikre en ensartet og mere præcis nedtørring af de vaskeded kaffebønner. Der er selvfølgelig mange faktorer, som indvirker på kvaliteten af en kaffe, men de kaffer, som vi har testet og smagt fra La Esperanza i år har alle det til fælles, at de er sødere og mere rene i deres smagsprofil end tidligere. Og i 2018 var kvaliteten af kaffen ellers rekord god!

I år var vi der blandt andet mens plukkerne afleverede deres bær til vådmøllen. Det var en fornøjelse at se, den generelle kvalitet, som blev indleveret og mange af plukkerne var også meget ivrige for at få lov at fremvise lige præcis de bær, som de havde plukket – og med god grund! Det er et meget hårdt, tidskrævende og svært job at levere plukninger af så høj kvalitet. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at være med i marken og plukke bær og jeg var ikke i nærheden af at følge med på hverken kvalitet eller kvantitet!

La Esperanza har en meget fascinerende historie og hvis du vil læse mere om den og nogle af vores tidligere besøg, så kan du læse mere herher og her.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP