Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Skyggetræer og tørring.

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2018
3. august 2018 Martin Herlak

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2018.

Det er nu 4. år i træk at vi har købt kaffe fra Herrera familiens gård La Esperanza i Agua Dulce, Guatemala.
Ligesom de foregående år har vi igen købt kaffe fra marken Caturra. Jeg har cuppet og smagt kafferne fra La Esperanza de sidste 7 år og jeg har altid været begejstret for Herreras kaffer – de holder altid et stabilt og højt niveau.

Gården har en helt særlig historie, da den har været forladt og opgivet som kaffeplantage igennem mange år. Derfor har der også været et ekstraordinært stort arbejde at udføre overalt på gården med hensyn til pleje, pasning og optimering.

Hvis du ikke kender historien om La Esperanza, så kan du læse om den og vores forrige besøg her og her.

De sidste par år har der været stort fokus på skyggetræer på markerne. Flere steder var skyggetræerne blevet for store, andre steder var der for mange og nogle steder var det en forkert sort, der var valgt. Don Nayo, som er farmmanager, mente at kaffebærerne på markerne modnede for ujævnt, og i nogle tilfælde for sent, hvilket har givet plukkerne & arbejderne i vådmøllen et meget stort ekstra arbejde med at sortere bærrene.

Det ekstra lysindfald, og den øgede brug af kvælstofbindende sorter til skyggeplanter, gør allerede nu en stor forskel. De sidste 2 år har kafferne fra La Esperanza alle scoret højere point på sødme & renhed end tidligere. Det er fantastisk at se, at det store arbejde også begynder at give resultater i kaffens smag!

Et andet fokuspunkt hos La Esperanza er tørringen af kaffen, når den er blevet vasket. Tørringen er meget vigtig for at sikre kaffens kvalitet og man arbejder nu med at teste forskellige tørringstider og metoder for at vurdere om man skal ændre på sine nuværende metoder. Det er et arbejde vi glæder os meget til at følge.

For mig er La Esperanza indbegrebet af alt det bedste en klassik kaffe fra Guatemala har at byde på. Den har en stor mundfylde og tydelige smagsnoter af mørk chokolade afbalanceret af en stor, ren frugtsødme.