Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Rundvisning på La Esperanza

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2016
6. august 2016 Martin Herlak
I Direct Trade, Guatemala

La Esperanza, Agua Dulce, Guatemala 2016.

Der er nok ikke nogen kaffe, der har været savnet lige så meget blandt vores kunder, som kaffen fra La Esperanza. Lige siden vi løb tør for 2015 høsten, har den været meget efterspurgt, men nu er den tilbage – og den er helt forrygende!

Jeg har cuppet rigtig meget af kaffen fra La Esperanza i år, men præcis som i 2015 endte vi med at købe kaffe fra marken Caturra. Den har masser af mundfylde og en stor sødme med noter af mørk sirup. I smagen har den nogle helt klassiske noter af mørk chokolade, men også en let syrlighed af kirsebær.

Præcis som i 2015 var det Don Nayo der tog imod mig og viste mig rundt på gården. Det er altså stadigvæk et helt unikt sted og man fornemmer virkelig udviklingen og historien, når man går rundt på stedet.

Vådmøllen er enorm og man bliver hele tiden mindet om, hvor stor gården har været, når man kigger sig omkring. Nedenfor er et billede af vaskekanalerne til kaffen, som giver et indtryk af anlæggets omfang.

Der er også 2 meget store depulpere på vådmøllen, som bruges til at betjene de 14 (Jep, fjorten!) primære fermenteringstanke. Man bliver nemt overvældet af stedets størrelse og udstråling, men man er samtidig taknemmelig for, at Herrera familien i dag har valgt at koncentrere sig om at producere kvalitet frem for kvantitet!

Kaffen bliver fermenteret imellem 48 og 72 timer og tørringen tager typisk 4 til 7 dage afhængig af vind og vejr, hvilket er en meget traditionel måde at håndtere kaffen på i Huehuetenango regionen i Guatemala.

På gården har de arbejdet meget med at tilpasse skyggetræerne på de enkelte marker for at opnå en bedre modning af bærerne samt ydet en stor indsats for kun at få plukket bærret, når det er optimalt modnet. Det er begge ting, der har stor betydning for kvaliteten.

Kvaliteten er meget høj i år og vi har alle sammen glædet os til at få kaffen på hylderne.

Hvis du vil læse mere om La Esperanza og historien bag, så er der et blogindlæg om vores besøg i 2015 her.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP