Kangocho, Nyeri, Kenya.

Kangocho, Gikanda kooperativet, Nyeri, Kenya 2016.
13. april 2016 Martin Herlak

Kangocho, Gikanda kooperativet, Nyeri, Kenya.

Prøveristning, KCCE, Nairobi

Kaffen fra Kangocho er vores første Direct Trade kaffe fra Kenya og det er en fantastisk kaffe at starte ud med. Over de sidste mange år, er det her en af Kenyas bedste og mest kendte kaffer, så til trods for at vi ikke selv har haft den i sortiment før, så er det alligevel en kaffe, som vi har kendt i mange år.

Gikanda kooperativet består af 3 vådmøller, eller factories, som de kaldes i Kenya. De 3 vådmøller er Gichathaini, Kangocho og Ndaroini – deraf navnet Gikanda.

Arbejdere, Kangocho

Kangocho ligger ca. 130 km. nord, nord-øst for Nairobi ikke ret langt fra Karatina. Den ligger kun få kilometer fra foden af Mount Kenya og området har derfor den karakteristiske røde, frodige vulkanske jord. Bærrene der bliver indleveret til møllen er dyrket i mellem 1600 til 1800 meter over havet.

Ud over den fantastiske udsigt til Mount Kenya, så er det første man bemærker, når man besøger Kangocho, at det er en virkelig velholdt og velstruktureret vådmølle. Man får helt klart en fornemmelse af at være et sted, hvor man prioriterer kvaliteten højt.

 

Tørreborde af metal, Kangocho

 

Noget andet man straks bemærker er hvor velholdte tørrebordene er og at mange af dem er bygget i metal. Langt de fleste af bordene står med nyt og stramt net, således at kaffebønnerne kan tørre i et ensartet lag. De gode borde gør det også nemmere for arbejderne at sortere og vende bønnerne i løbet af dagen. Ligeledes har Kangocho også nogle virkelig gode lagerfaciliteter til den tørrede kaffe. Lageret er meget velisoleret (også taget) og det har et jævnt og velholdt betongulv. Vi blev vist rundt af og snakkede med John Muriuki, som også er manager på stedet. Han har været manager hos Kangocho i de sidste 7 år.

John Muriuki (Farmmanager, Kangocho)

Generelt var Kenya kafferne helt fantastiske i år, men vi valgte at købe kaffen fra Kangocho simpelthen fordi den for os er indebegrebet af en klassisk Kenya kaffe. Den har en stor og fyldig sødme, en tydelig men afbalanceret syre og en klar smag af solbær. Det bliver simpelthen ikke mere klassisk end det!

Kaffesorterne er de klassiske sorter SL28 og SL34 og alt kaffen er selvfølgelig håndplukket. Det er også helt tydeligt, når man smager kaffen, at der er gjort en stor indsats for kun at plukke de fuldt modne bær.

Derudover har vi betalt for at få kaffen håndsorteret en ekstra gang, samt af få den pakket i vacuumposer hos eksportøren for at bevare kaffens delikate smag og aroma bedst muligt.

 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP