Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Frugthaven er i fokus

Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2019.
14. september 2019 Martin Herlak

Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2019.

Det er otte år siden jeg mødte Robin første gang, og jeg har siden været så utrolig heldig at tilbringe utallige timer sammen med ham og hans familie. Det er længe siden at vi passerede det punkt, hvor det føltes som at være på fremmed og usikker grund, når jeg kommer på besøg og det føles dejligt hjemmeligt og velkomment at væres hos dem. Det er uden tvivl det tætteste jeg kommer på at have familie i Guatemala 🙂

Robin ejer fire forskellige marker; El Huerto, La Reforma, Capulines og Claveles. Oftest køber vi kaffer fra La Reforma og Claveles. I år har vi for første gang også købt et lille parti kaffe fra El Huerto marken sammen med  et parti fra Claveles.
Kvantitativt har høsten givet et fornuftigt udbytte i år, men kvalitativt er udbyttet derimod  helt i top! Vejret har for første gang i mange år været perfekt i den sidste del af modnings – og høstsæsonen, hvilket har givet en jævnere og flottere modning end normalt. Høsten er dermed også afsluttet hurtigere end normalt og resultatet var nogle helt utroligt ensartede,  fuldmodne bær i de plukninger, som vi overværede i år.

El Huerto

Robin købte marken af en nabo efter høsten sluttede i 2015 og han har brugt rigtig meget tid på at omorganisere marken. Marken er placeret langs med La Reforma og gårdens tørringsterrasser hele vejen ned til floden Agua Dulce. Selvom Robin er kendt for at have en meget stor sortsvariation på sine marker, så er variationen på Huerto mindre end på de øvrige marker. De primære sorter er Caturra, Caturai og Bourbon. Huerto betyder frugthave, og den har fået navnet, da der på marken er masser af gamle frugttræer, som fungerer som skyggetræer. I både 2016, 2017 & 2018 var kafferne fra marken meget ustrukturede i sit udtryk og mangle både sødme og kompleksitet. Der har dog været en fremgang at spore i både 2017 og 2018 og i år er kaffen nærmest som forvandlet! Den er sød, ren, læskende og meget velbalanceret. Det var et fantastisk øjeblik at smage kaffen sammen med Robin og opleve at hans store arbejde havde virket og at han nu havde endnu en mark, som kunne bidrage med kaffer af høj, høj kvalitet!

Claveles

I år er vores kaffe fra Claveles plukket på det øverste stykke af marken og består primært af sorterne Bourbon, Caturra, Caturai og Arabica. Som sædvanlig har kaffen fra Claveles et meget nuanceret udtryk, hvilket blandet andet skyldes den store sortsvariation på marken. Udover en tydelig sødme fra modne bær, så har den i alle vores smagninger fået så mangfoldige smagsbeskrivelser, som lys chokolade, frisk hasselnød, mandelblomst, moden rød blomme og fransk nougat.

Marken er dyrket med Robins særlige fokus på høj biodiversitet både af kaffe og andre nytte planter. Han bruger ofte denne metode for at sikre en sund drift af marken og for at holde bestanden af nyttige insekter og planter på så højt et niveau som muligt.
Som altid var det en kæmpe fornøjelse at besøge Robin og man når ikke langt ned af bjergvejen før man igen glæder sig til at komme tilbage.
Du kan læse om nogle af vores mange andre besøg her:

På besøg hos Robin
Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2018.
Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2016.
Årets bagekonkurrence i Guatemala.
Finca Pena Roja, San Pedro Necta, Guatemala 2015.

 





HAR DU BRUG FOR HJÆLP