Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Fantastisk Yellow honey.

Finca La Casita, Naranjo, Costa Rica
9. juli 2019 Martin Herlak

Finca La Casita, Naranjo, Costa Rica.

Siden 2010 har Carlos Barrantes kun haft fokus på at producere special kaffe fra hans 5 små marker. Han har tilrettelagt en produktion, hvor der kun fokuseres på kvalitet og aldrig kvantitet, og det smages tydeligt.

På gården eksperimenteres der med mange forskellige sorter, men der dyrkes primært Gesha, Typica, Villa Sarchi, and SL-28. Don Carlos har sin egen vådmølle for bedre at kunne styre kvaliteten af det endelige produkt.

Langt største delen af bønnerne bliver behandlet som naturals eller yellow honey, hvilket groft sagt er en blanding mellem en vasket og en natural kaffe. Man fjerner frugtskindet og en del af frugtkødet i depulperen inden kaffen tørres. Derved får man stadig noget sødme fra frugtkødet med over i tørfermenteringen.