Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Colombianske eksperimenter.

Finca El Marcelo, Cauca, Colombia.
5. oktober 2021 Martin Herlak
I Colombia, Nyheder, Sortiment

Finca El Marcelo, Cauca, Colombia.

Vi har haft flere kaffer fra Cauca regionen i Colombia og selvom det ikke er Colombias mest kendte region, så kommer der stadig flere spændende kaffer ud herfra.

Her i den sydvestlige del af Colombia ligger Armel Moncayos gård El Marcelo. Den ligger højt placeret i landskabet i 2100 moh. Armel har specialiseret sig i at have mange forskellige utraditionelle sorter, som er adskilt fra hinanden på nøje udvalgte marker – en slags pomet for nye og eksperimenterende sorter i Colombia.

De producerer næsten udelukkende vaskede kaffer på gården. Når bærrene er plukket, så fermenterer de i ca. 20 timer inden de bliver afskindet og vasket. De bliver vasket flere gange for at rense dem helt, hvorefter kaffen tørfermenterer i 12 timer. Til sidst tørres kaffen mekanisk i mellem 7 og 10 dage. Undervejs i tørringen bliver kaffen også håndsorteret for at sikre, at alle defekter bliver fjernet.





HAR DU BRUG FOR HJÆLP