Fri fragt til private ved køb for mere end 500 kr.

Bagekonkurrencen i Guatemala

Årets bagekonkurrence i Guatemala.
24. marts 2016 Martin Herlak
I Guatemala

Årets bagekonkurrence i Guatemala.

I 2015 havde jeg den store fornøjelse at møde Robin Guiterrez’ svigermor, da jeg besøgte ham og hans kaffefarm Finca Pena Roja.

Svigermoren fungerer som landsbyens bager og vi brugte lang tid på at snakke om mel, brød og ikke mindst bagning i brændefyrede ovne. Det hele endte med, at hun inviterede mig til at komme tilbage næste år (altså her i 2016) og prøve at bage i hendes ovn. Faktisk udfordrede hun mig til en konkurrence om, hvem der kunne bage det bedste brød, og det var da en udfordring jeg ikke kunne sige nej til.

Der er enormt stor forskel på brød i Guatemala og i Danmark, så jeg havde virkelig glædet mig til at kunne bruge et par timer sammen med hende og få lov til at vise hende noget om vores madkultur. Og jeg er helt sikker på at hun havde glædet sig mindst lige så meget!

Det kan til tider være svært at planlægge ting i Guatemala og jeg må indrømme at min optakt ikke var helt optimal. Det lykkedes mig at skaffe hvedemel og salt, men først i sidste øjeblik, så der var ikke rigtig tid til at starte og opformere en surdej. Jeg havde på forhånd opgivet alle tanker om at få transporterer en surdej fra Danmark. Gær kunne jeg heller ikke rigtig skaffe, så jeg endte ud med noget, der mindede mere om bagepulver.

Den dag vi skulle mødes og bage var jeg desværre ramt af bil nedbrud og store forsinkelser, så vi kom først sent om aftenen. Derfor blev det ikke til en egentlig konkurrence, men mere en mulighed for at bruge lidt tid sammen og hygge os med noget, som vi begge har en stor passion for.

Det har selvfølgelig ikke umiddelbart meget med kaffe at gøre, men det er alligevel et godt billed på noget af det Direct Trade handler om – nemlig menneskelige relationer og udvikling gennem fælles forståelse.

Det er så sjældent at der er tid til sådanne oplevelser, når jeg rejser ud, så det var en meget værdsat oplevelse for os begge, hvor vi også fik lov til at lære hinanden at kende meget bedre.

Jeg går allerede og glæder mig til næste år!

HAR DU BRUG FOR HJÆLP